Terug

2022 SwiRo

Laatste wijzigingen: 30 september 2022

e-mail: anet.roes@swiro.nl


Disclaimer

ANET ROES

Anet Roes (1959):

“Al meer dan 35 jaar werk ik met veel enthousiasme mt en voor mensen, in diverse organisaties. Mijn vuurdoop kreeg ik toen ik, kersvers van de academie, in het randgroep jongerenwerk begon. Dat heeft mij een blijvend nuchtere en realistische kijk op het leven gegeven en zicht op de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de hulpverlening.

In het Bedrijfsmaatschappelijk werk heb ik inmiddels meer dan duizend werkers begeleid in zeer uiteenlopende werksituaties.

Een schat aan verhalen en ervaringen, die mij hebben geholpen de vakvrouw te worden, die ik inmiddels ben.


Opvang en nazorg bij schokkende gebeurtenissen hebben mij van het begin af aan geboeid en alle professionele ontwikkelingen op dit terrein heb ik gevolgd. Ik ben betrokken geweest, namens de Nederlandse Vereniging voor Maatschappelijk Werk, bij de totstandkoming van de multidisciplinaire ‘richtlijn psychosociale interventie na rampen’.  

Mijn ervaringen met het Rampen Identificatie Team rondom de Tsunamie hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Daarbij heb ik zo intens ervaren dat je als goed team bergen kunt verzetten, met daarbij de kracht van het samenwerken. En plus n is dan echt drie!


Naast het bedrijfsmaatschappelijk werk heb ik mij de laatste tien jaar het trainersvak eigen gemaakt. Tijdens de trainersopleiding ben ik in aanraking gekomen met psychodrama en ben ik de post-HBO psychodrama aan de School voor Psychodrama gaan volgen.

De werkvormen van psychodrama hebben mij geraakt, verrast en weer op een andere manier in beweging gezet. Er is een creatieve stroom in mij opgang gekomen, die ik heel goed kan combineren met mijn ruime ervaring.

De Dynamische Stad is daar een voorbeeld van. Speels, verrassend, verdiepend en zeer praktisch toepasbaar voor Mens en Werk.

Met de oprichting van SwiRo komt een droom voor mij uit en voel ik mij helemaal in mijn element.

Ik wil u graag van dienst zijn, als gids bij Mens en Werk.”